AZ ÖN BETEGEI IS TÚLZOTTAN TÁMASZKODNAK SABA RÖVID HATÁSÚ ROHAMOLDÓ KÉSZÍTMÉNYEIKRE?

A rövid hatású rohamoldó (SABA) heti háromszori, vagy gyakoribb alkalmazása az asztmás rohamok fokozott kockázatára utal.

A szakértők által összeállított, mindössze 5 lépésből álló kérdőív kitöltésével teljesebb képet kaphat betege rövid hatású rohamoldó használatáról.

Miközben a SABA rövid hatású rohamoldó készítmények gyors tüneti enyhülést hoznak, túlzott használatuk (heti háromszori, vagy gyakoribb alkalmazás) fokozza a betegség súlyosbodásának kockázatát.

Emellett évente három vagy több doboz használata kétszeresére növeli a hospitalizáció valószínűségét is.

Egyes betegek az asztma kezelés legfontosabb részeként tekintenek a rövid hatású rohamoldó inhalációs készülékükre. Ez a rövid teszt abból a célból készült, hogy értékelni lehessen, mit gondolnak a betegek a SABA rövid hatású rohamoldó készítményükről, illetve milyen mértékben támaszkodnak a használatukra.

A teszt visszajelzést ad arról, milyen okból kérnek segítséget a betegek leggyakrabban, és hogy kihez fordulnak szívesebben kérdéseikkel: az orvosukhoz, az ápolójukhoz, vagy a gyógyszerészükhöz.

VAJON MIT GONDOL BETEGE A RÖVID HATÁSÚ ROHAMOLDÓRÓL?

Töltse ki ezt a néhány kérdésből álló tesztet páciense válaszait megadva, hogy teljes képet kaphasson arról, milyen mértékben támaszkodik betege a rövid hatású rohamoldó készítményére.

AZ ÖN BETEGÉNEK VÉLEMÉNYE A RÖVID HATÁSÚ ROHAMOLDÓRÓL

Az alábbiakban más betegek véleményét olvashatja a rövid hatású rohamoldó készülékük használatával kapcsolatban. Kattintson arra a meghatározásra, amelyik legjobban leírja, milyen mértékben ért egyet az egyes kijelentésekkel. Nincsenek jó, vagy rossz válaszok – csak az Ön véleménye számít.

 


A Rohamoldó Használati Teszt a validált és világszerte alkalmazott BMQ (Beliefs about Medicines Questionnaire; A gyógyszerekkel kapcsolatos elképzelések kérdőíve) alapján készült, és a magatartásorvoslás vezető szakértője, Rob Horne professzor, valamint az IPCRG (International Primary Care Respiratory Group; Nemzetközi Alapellátási Légzőszervi Munkacsoport) munkatársai dolgozták ki. A projektet teljes mértékben az AstraZeneca UK Limited finanszírozta.

FONTOS, hogy az itt olvasható információk nem tekinthetők személyre szabott orvosi javallatnak. NE hagyja abba vagy változtassa meg a gyógyszeres kezelést anélkül, hogy konzultálna szakorvosával!